Ervaar
rolstoelbasketbal
tijdens onze clinics

CTO rolstoelbasketbal in het nieuw gestoken door stichting BEN

Aan de start van dit seizoen werden de CTO-sporters op Papendal al in het nieuw gestoken. Trainingskleding en trainingspakken kleuren oranje, zwart en blauw op het trainingscentrum. Dat gebeurde in voorbereiding op Rio al met de nationale teams. Nu is dus ook de jongere groep aan de beurt.  De leeftijden van de groep, die onder leiding staat van Irene Sloof en Mustafa Jebari, verschillen van 16-23 jaar. Dagelijks studeren, wonen en trainen zij op Papendal om hun droom te verwezenlijken. Een enkeling kijkt al hoopvol naar Tokyo 2020, terwijl de ander 2024 in het oog blijft houden.

Enkele spelers maakten voorgaande jaren al hun debuut in het nationaal team. Zo zijn Gijs Even, Bo Kramer en Quinten Zantinge inmiddels bekende namen. Amy Kaijen viel voorgaande jaren een enkele keer net buiten de selectie, maar ook zij maakt deel uit van de CTO-groep. Nieuwe namen zijn spelers als Abraham Mamu, Joost Morsinkhof, Maykel van Rysinge en Jelmer van Brunschot.

joost-en-maykelDe sporters komen vanuit heel het land hier samen in een gevarieerd programma van
krachttraining, baltraining, conditietraining. Voor enkelen resulteerde dat afgelopen week al in een selectie voor de Europees Kampioenschappen U22 van 8-15 januari 2017 in Udine, Italië. Daar speelt de ploeg tegen Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Turkije, Spanje en Israel. De loting zal in december plaats vinden.   cto-groep

Stichting Basketball Experience NL is er trots op de trainingskleding en trainingspakken van de ploeg te leveren. Waardoor er iedere dag getraind kan worden in een goede trainingsset.
amy-en-jelmer abraham

Meld u aan voor onze nieuwsbrief