Ervaar
rolstoelbasketbal
tijdens onze clinics

Stichting BEN ondersteunt aanvoerder NL rolstoelbasketbalteam met loopbaanbegeleiding

De 28-jarige Mustafa Korkmaz speelt al jaren voor het Nederlands team en is sinds vorig jaar de aanvoerder van de Oranje mannen. Als speler van Hamburg in de Erste Bundesliga reist hij heel Duitsland door en staat zijn zomer in het teken van Rio de Janeiro. Want voor het eerst in twaalf jaar kwalificeerden de Nederlandse mannen zich voor de Paralympische Spelen. Korkmaz werd tevens verkozen als beste speler op zijn positie tijdens het EK 2015 in Worcester, Engeland.

 

Naast een succesvolle sportcarrière streeft hij ook naar een maatschappelijke carrière. Bij zijn huidige baan voor de gemeente Arnhem kan hij niet voldoende balans vinden tussen beide carrières en schakelde daarom de hulp in van Basketball Experience NL. ‘Ik denk dat Mustafa talenten heeft om ook op maatschappelijk gebied zich te presenteren. Zijn creativiteit en doorzettingsvermogen kunnen hem een waardevolle medewerker maken voor een bedrijf in verschillende branches. Het is echter van belang om eerst zijn motivatie en identiteit goed in beeld te brengen voor zichzelf,’ aldus Toine Klerks, die de loopbaanbegeleiding op zich neemt. Klerks heeft inmiddels ruim vijf jaar ervaring in de loopbaanbegeleiding van studenten in het onderwijs op weg naar werk. ‘De omslag naar deze situatie vergt tijd maar is in feite een kleine stap. Mede door de netwerken van ons bestuur denk ik dat we voor Mustafa een verschil kunnen maken’.

 

De rolstoelbasketballer geeft zelf aan er vertrouwen in te hebben. ‘Ik denk dat het een goede match is, de wil is er in ieder geval en ik vertrouw erop dat het stichting BEN me de juiste richting kan geven, maar uiteindelijk moet ik het wel zelf doen. Maar waar een wil is, is een weg’, glimlacht hij. Morgen start zijn eerste meeloopdag bij Medipoint, een bedrijf in zorgmiddelen en rolstoelen. Daar heeft Korkmaz voldoende ervaring mee en hij kijkt er naar uit om in een professioneel bedrijf als Medipoint mee te draaien. ‘Buiten dat ik ervaring heb met rolstoelen, ben ik er persoonlijk ook altijd op ingesteld om mensen te helpen. Soms vergeet ik daarbij mezelf wel eens. Misschien komt dat wel door mijn opvoeding’, Mustafa is weliswaar een Nederlander maar zoals zijn naam al doet vermoeden komt hij uit een Turks gezin en is de zorg voor zijn ouders en een hechte familieband iets wat hem aan het hart gaat.

 

Het begeleidingstraject is geschat op zes maanden met als doel een baan te vinden waarbij topsport, werk en privé te combineren is in een juiste balans. Ondanks de behaalde opleiding tot ‘juridisch administratief medewerker’ en zijn werkervaring is dat niet perse de branche waarin Mustafa zoekt. Zijn vaardigheden op creatief gebied bieden ook mogelijkheden in andere bedrijfstakken.

Wil je meer over Mustafa weten? Kijk dan op zijn LinkedIn-profiel: M. Korkmaz.

13-Mustafa_News

‘Aanvoerder NL rolstoelbasketbal team: ‘Ik zoek een goede balans tussen werk en topsport’.’

Meld u aan voor onze nieuwsbrief